Kwaliteit als belangrijkste doel voor Tekno

Tekno, een toonaangevende producent van hoogwaardige miniatuurvrachtwagens, staat voor perfectie in elk detail van hun producten. Ze werken samen met buitenlandse fabrieken om de beste kwaliteit te waarborgen. Na een grondige kwaliteitscontrole in de fabriek worden de miniatuurvrachtwagens naar Nederland verscheept, waar Tekno ze opnieuw controleert om te voldoen aan hun strengste richtlijnen. Binnen 4 weken werd het controleproces gedigitaliseerd, waardoor tijd wordt bespaard en het proces makkelijker te controleren is door de operationeel manager. Doordat de app helemaal op maat is gemaakt, sluit deze naadloos aan bij het bestaande proces van Tekno.

oplossingen@1.5x 100

De kracht van maatwerk applicaties

Uitdagingen in het huidige proces

Kwaliteit van het eindproduct staat voor Tekno voorop, daarom worden binnenkomende miniaturen streng gecontroleerd. De administratieve verwerking van deze controles was tijdrovend en rijp om gedigitaliseerd te worden. Resultaten van de kwaliteitscontroles werden verspreid via verschillende kanalen, van Excel en papier tot e-mails en mondelinge communicatie. Tekno besefte dat er een betere manier moest zijn om deze cruciale informatie vast te leggen en te delen. Daarnaast was er een behoefte om eenvoudig opvolgtaken te maken, die door de juiste mensen gemonitord kunnen worden.

Een oplossing op maat

In nauwe samenwerking met Tekno bedachten we een op maat gemaakte kwaliteitscontrole app. Het doel was duidelijk: het hele proces digitaliseren en vereenvoudigen. Binnen slechts 4 weken werd het concept omgezet in een eerste werkende versie, ook wel Minimum Viable Product (MVP). Door de app volledig responsive te maken, werkt deze op PC, tablet en smartphone.

De MVP werd onmiddellijk in gebruik genomen door de controleurs van Tekno, die de inspecties eenvoudig met hun smartphone of tablet kunnen uitvoeren. In 2 sprints van 2 weken was de app volledig afgestemd op de wensen van de gebruikers. Alle feedback was verwerkt en de app was nu helemaal aangesloten op het proces van Tekno.

De app bevat onder andere een gedetailleerde lijst met controlepunten voor de miniatuurvrachtwagens en een geïntegreerde takenmodule om vervolgacties toe te wijzen aan de juiste personen. Dit maakte het proces niet alleen efficiënter, maar ook veel overzichtelijker en controleerbaarder.

1618823027484

Hoe heeft Tekno de samenwerking ervaren?

Marco, operationeel manager bij Tekno, was buitengewoon tevreden over de samenwerking met Koohd. Hij beoordeelde de samenwerking met een 10 en benadrukte dat het proces soepel verliep. Marco waardeerde vooral dat Koohd proactief met concrete oplossingen kwam en echt met Tekno meedacht om de app op het bestaande proces aan te laten sluiten.

‘Professionele aanpak, prettig in contact. Koohd denkt goed mee in oplossingen en draagt ook andere mogelijkheden aan. Een sparringpartner die ook levert, dat is de kracht van Koohd!’

— Marco, Operationeel manager bij Tekno

Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?

Ben jij ook op zoek naar oplossingen om het werk binnen jouw bedrijf makkelijker te maken? Tijdwinst, kostenbesparing en kwaliteitsverbetering liggen voor het grijpen met een app op maat. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek over hoe we jou kunnen helpen.