Oplossingen2024-04-10T07:41:36+00:00

Een app laten maken

​Wil jij een app laten maken? Slimme bedrijven gaan voor slimme software oplossingen. Wordt jouw bedrijf geremd door beperkingen van applicaties of software? Dan kan zelf een app laten ontwikkelen een serieuze optie zijn. Met een app op maat, maken we de overbrugging tussen standaard software en jouw unieke bedrijfsprocessen.

​Onze apps en software zijn gebruiksvriendelijk, schaalbaar en slim.

app laten maken

De kracht
van apps op maat

Een app laten maken hoeft niet duur te zijn

​Koohd maakt software op maat. Soms vanuit een nieuw innovatief idee dat we vanaf de basis opzetten, en soms in aansluiting op een bestaand softwarepakket. Waar het om draait, is dat we ervoor zorgen dat jij jouw werkwijze niet hoeft aan te passen, maar de software op jouw werkwijze laten aansluiten.

​Normaal zijn de kosten van een app laten ontwikkelen zo hoog, dat het voor bedrijven tot 75 FTE vaak onbetaalbaar is. Gelukkig kan het ook anders. Door gebruik te maken van de nieuwste no-code techniek kunnen we goedkoper apps op maat, tot 50% goedkoper om precies te zijn. Op die manier maken we apps bereikbaar voor zzp’ers en mkb’ers.

App laten maken
App laten ontwikkelen

Een app ontwikkelen: wat kun je verwachten?

​Een app laten maken kan de sleutel zijn tot efficiëntie en groei binnen jouw bedrijf, zelfs voor kleine bedrijven. Sterker nog, bedrijven tot 10 man hebben al vaker de vruchten geplukt van onze applicaties. Toch zal je misschien nog wat vragen hebben over hoe dit in zijn werk gaat. Wat kun je verwachten?

Kan ik de app downloaden in de App store of Google Play Store?2024-02-21T08:06:10+00:00

Koohd is gespecialiseerd in het ontwikkelen van op maat gemaakte apps voor bedrijven, met de mogelijkheid om zowel intern als extern te worden ingezet. Wij bouwen onze applicaties als een Progressive Web Apps (PWA). Een PWA combineert eigenschappen van een webapp en een native app.

Een native app is het meest bekend in de app wereld. Dit zijn de apps die je in de App Store en Google Play Store kan downloaden, denk aan de AH app, PostNL app of Coolblue app. Bij een native app moeten er aparte applicaties worden gemaakt voor Android en iOS.

Een web app heeft als voordeel dat je deze niet hoeft te downloaden, en dus meteen kunt gebruiken. Het lijkt op een “normale website”, want de web app is gewoon te vinden door een bepaalde URL in je browser te zoeken. Web apps zijn prima geschikt om complexere functies mee te bouwen en zijn altijd up-to-date zonder dat je hier zelf wat aan hoeft te doen.

Bij Koohd richten we ons op Progressive Web Apps (PWA), waar eigenschappen van native en web apps gecombineerd worden. Zo kan je een PWA gewoon openen via je browser, alleen heb je daarna wel de optie om een icoontje op het startscherm van je telefoon, tablet of PC te zetten. Een PWA is altijd up-to-date, net als een web app. Daarnaast heeft het de mogelijkheid om notificaties te sturen naar telefoons en tablets, zoals dat ook bij native apps kan.

Onze apps zijn gemaakt voor zowel intern als extern gebruik, omdat ze het gemak hebben van een native app. Hoewel native apps vaak grote investeringen vragen, lijkt het prijskaartje van een PWA meer op dat van een web app. We ontwikkelen één versie van de app die door iedereen op elk apparaat gebruikt kan worden. Hierdoor kunnen we onderhoudskosten laag houden, en kijk je op elk apparaat naar hetzelfde scherm.

Kortom, bij Koohd kun je op maat gemaakte apps laten ontwikkelen voor je bedrijf die de mogelijkheid bieden om bijvoorbeeld efficiënt intern samen te werken of waarde toe te voegen aan de externe communicatie met leveranciers en klanten. We garanderen een goede gebruikerservaring zonder de complexiteit van het beheren van meerdere versies voor verschillende versies en app stores.

Is een app op maat AVG proof?2023-10-04T13:34:18+00:00

​Apps worden hoofdzakelijk gebruikt om data te verzamelen en bij de juiste mensen op het juiste moment te tonen. Waar gegevens verwerkt worden, krijg je al snel met de AVG te maken. De AVG vraagt van jou als Verwerkingsverantwoordelijke en Koohd als Verwerker dat persoonsgegevens op een veilige manier bewaard en verwerkt worden. De software en dataservers die wij gebruiken voor het bouwen van onze apps voldoen aan richtlijnen van de AVG. Verder is het per app afhankelijk wat voor soort gegevens er verwerkt worden en hoe lang deze bewaard mogen en moeten worden. In onze algemene voorwaarden is geheimhouding opgenomen en na het lanceren van jouw app leggen we alle informatie omtrent dataverwerking vast in een Verwerkersovereenkomst. Zo hoef jij je hier geen zorgen meer over te maken.

Wat is mijn rol als opdrachtgever tijdens de ontwikkeling?2023-10-04T13:31:41+00:00

​Als app ontwikkelaar willen we jou zo veel mogelijk werk uit handen nemen en begeleiden in dit proces. Maar je staat wel centraal in dit project en daarom zullen we je hulp nodig hebben om tot het beste eindresultaat te komen.

​We zullen je continu betrekken bij de ontwikkelingen van de app. Zo krijg je van ons op de afgesproken data een update over de voortgang en zullen we je vragen om de nieuw gebouwde functionaliteiten te testen in onze testomgeving. Doordat we de lijntjes kort houden, kunnen we feedback snel verwerken en volgen we samen de kortste weg naar een goed resultaat.

Hoe lang duurt het om een app te laten maken?2024-01-18T10:54:01+00:00

​Het ontwikkelproces voor een app op maat hangt af van de grootte en complexiteit van de app. Ben je op zoek naar een digitale oplossing voor één proces, waarbij er geen koppelingen gemaakt hoeven worden met andere softwarepakketten? Dan kan je binnen 4 weken al met een eerste werkende app aan de slag. Na een korte testperiode en eventueel wat kleine aanpassingen, zijn we in 6 weken live.

​Maar de ene app is de andere niet: gaan we aan de slag met een groter project waarin complexere processen geautomatiseerd worden en er misschien ook nog wel een koppeling met een bestaande applicatie gemaakt wordt? Dan kost dat meer tijd en zal het ontwikkelproces langer duren.

​We zorgen er in ieder geval voor dat er zo snel mogelijk een eerste werkende app beschikbaar is voor de opdrachtgever, zodat we die meteen in praktijk kunnen testen. Doordat we gebruik maken van no-code technologie, gaat de ontwikkeling 2x zo snel als bij traditionele app ontwikkeling en kunnen we dus in korte tijd van idee naar werkende oplossing.

Hoeveel kost het om een app te laten maken?2023-10-04T13:34:37+00:00

​De kosten om een app te laten maken zijn afhankelijk van veel factoren. Een beetje flauw, maar het komt op hetzelfde neer als de vraag wat een auto kost. Ook dat is afhankelijk van meerdere factoren. Welke techniek vind je onder de motorkap? Is het interieur met lederen bekleding afgewerkt of met goedkopere stof? Biedt het de nieuwste veiligheidssystemen?

​Bij het laten maken van een app werkt dat hetzelfde. Een app die één simpel proces automatiseert zal minder kosten dan een groot online portaal waarin je alle bedrijfsprocessen wilt faciliteren en die daarnaast ook nog toegankelijk moet zijn voor klanten en leveranciers. Gaat de app ook gebruikt worden door mensen buiten de organisatie, dan zal daar bij het ontwerp ook rekening mee gehouden moeten worden. Daarnaast moet de veiligheid in orde zijn, dat wil zeggen de veiligheid van alle data en de privacy van de gebruikers. Dit alles maken wij op maat en dus is geen app hetzelfde.

​Wat we in ieder kunnen zeggen, is dat we tot 50% goedkoper zijn dan traditionele app ontwikkelaars, doordat we gebruik maken van no-code technologie. Zo maken we maatwerk applicaties toegankelijk voor elke ondernemer die slimmer wil werken.

Is mijn bedrijf geschikt voor een maatwerk applicatie?2023-10-04T13:34:42+00:00

​Bij het laten maken van een app zijn er meerdere doelstellingen mogelijk. Zo kan je als doel hebben om efficiënter te werken en herhalende taken voor jouw medewerkers te automatiseren, zodat zij hun tijd kunnen gebruiken voor het werk dat er écht toe doet. Hier zou je bijvoorbeeld een planning app voor kunnen gebruiken.

​Een andere reden om maatwerk software te gebruiken, is om kosten te besparen en faalkosten te reduceren. Omdat je een applicatie maar één keer hoeft te vertellen wat hij moet doen, zullen fouten in het proces verdwijnen en ben je geen tijd en geld meer kwijt aan het herstellen van die fouten.

​Innovatie kan ook een reden zijn voor het laten ontwikkelen van een applicatie. Wil jij bijvoorbeeld je klanten beter bedienen door ze toegang te geven tot een klantportaal? Of wil je AI inzetten om inkomende mailtjes te prioriteren en zo nooit meer een dringende klantvraag te missen? Door zelf een app te laten ontwikkelen kan je inspelen op nieuwe technologieën en creëer je een voorsprong op de concurrentie.

​Daarnaast kan je een maatwerk app ook inzetten om de klanttevredenheid te verhogen, de kwaliteit van jouw product te verbeteren of meer inzicht te verkrijgen in de financiële prestaties van jouw projecten en het hele bedrijf. Kortom, talloze toepassingen waar jij op kan inspelen door een maatwerk applicatie te laten maken. Doordat we no-code technieken gebruiken, is de ontwikkeling betaalbaar en is het ook voor zzp’ers en kleine mkb’ers mogelijk om een eigen app te laten bouwen.

Jouw app door ons laten bouwen?

​Een app ontwikkelen draait om slim werken. We willen eerst weten welk probleem je wilt aanpakken en welke doelen we willen bereiken. Tijdens de ontwikkeling werken we nauw samen om de app af te stemmen op jouw processen en de wensen van gebruikers. Van concept tot lancering denken wij mee en we zorgen ervoor dat er een eindproduct staat dat betrouwbaar, schaalbaar en gebruiksvriendelijk is. Dát is maatwerk. Heb jij een idee en wil je een app laten maken? Met één klik plannen we een kop koffie in om te bespreken hoe we jouw idee tot een succes gaan maken.

Standaard software, maar dan op maat

​Stel je voor: standaard software, maar dan op maat. Bij Koohd hebben we een slimme aanpak ontwikkeld. Als we merken dat bepaalde behoeften vaak voorkomen, bouwen we een basis app. We nemen deze basis app en passen deze volledig aan, zodat hij perfect past bij jouw processen en ambities. Het resultaat? Een progressive web app op maat die aan al jouw eisen voldoet en waarmee je snel kunt starten. Bekijk hier een klantcase.

Een app laten maken?

​Klaar voor software die doet wat jij wil? Laat je gegevens achter en ik neem binnen 1 werkdag contact met je op.

Urenregistratie

Werkbon

Voorraadbeheer

Klantportaal

Maatwerk

Ga naar de bovenkant