Urenregistratie in de bouw

Gaat bij jouw bouwbedrijf de urenregistratie op papier? Dat is geen schande, want bij veel bouwbedrijven blijft urenregistratie nog een omslachtig proces. Papierwerk slingert rond in de bussen, worden (hopelijk) wekelijks afgeleverd op kantoor, waar ze vervolgens handmatig worden ingescand en overgetypt in een projectmanagement systeem. Het is moeilijk om een goed beeld te krijgen van de werkelijke uren ten opzichte van voorcalculatie uren, omdat er geen live inzicht is in de uren. Dat móet en kan gelukkig anders.

cases@1.5x 100

De kracht van maatwerk applicaties

Wat zijn de voordelen van digitale urenregistratie in de bouw?

Het is niet dat een bedrijf niet wíl digitaliseren, ze zijn er vaak gewoon nog niet aan toegekomen. Sommigen zien ertegenop om dit soort dingen te veranderen, omdat je altijd maar moet afwachten of je er echt op vooruit gaat. Ook is er regelmatig weerstand tegen digitalisering, want “het gaat toch altijd al zo”.

Er zijn genoeg voordelen te behalen als je ervoor kiest om urenregistratie te digitaliseren of: ervoor kiest om urenregistratie software te gebruiken of een app te laten maken.

  • Je maakt het makkelijker voor de buitendienst om de uren in te voeren, gewoon op de telefoon of tablet met de urenregistratie app.
  • Er ontstaat een live inzicht in gerealiseerde uren, waardoor je weet hoe veel tijd er nog beschikbaar is voor het project
  • Overtypen van papieren lijsten is verleden tijd. Laat je kantoormedewerkers doen waar ze goed in zijn, in plaats van gegevens overtypen.

Digitale urenregistratie in de bouw bespaart tijd, voorkomt fouten en is onder de streep goedkoper dan de papieren rompslomp.

Waarom niet Excel gebruiken voor urenregistratie?

Denk je aan digitaliseren, dan kan je nog meerdere kanten op. Veel bedrijven hebben wel iemand die in Excel van alles en nog wat kan bouwen. Ook een simpel rekenblad voor de urenregistratie moet dan geen probleem zijn.

Wat wel een probleem is, is dat je hiermee vaak maar een halve oplossing maakt. Excel is niet geschikt om op je telefoon of tablet te gebruiken, zeker niet als je niet precies weet hoe het programma werkt. Wil je de buitendienst hun uren in Excel laten invoeren, dan is er het gevaar dat verkeerde cellen worden bewerkt of verwijderd. Kortom, het is niet gebruiksvriendelijk en bij digitalisering wil je het voor de buitendienst juist zo makkelijk mogelijk maken om digitaal te gaan werken. Met Excel gaat dat niet lukken.

De voordelen van een app voor urenregistratie in de bouw

Met een urenregistratie app, heb je niet de problemen die je in Excel hebt. Een app werkt zoals je het wil:

  • Eenvoudig te bedienen
  • Overzichtelijk voor medewerkers
  • Fouten onmogelijk maken door automatische controles en foutmeldingen
  • Werkt zoals je gewend bent van apps die je dagelijks gebruikt

Met een app heb je een gebruiksvriendelijke oplossing waar jouw medewerkers graag mee willen werken.

Eenvoudig uitbreiden en koppelen aan een ERP

Je kunt de app zo simpel of uitgebreid maken als je zelf wil. Begin je met de urenregistratie en wil je later ook het materiaalverbruik gaan registreren? Of wil je alles aan werkbonnen koppelen die ingepland worden? Geen probleem. We kunnen later eenvoudig uitbreidingen doen aan jouw app, wanneer jij dat wil.

Als je nu al een ERP pakket gebruikt en dit wilt uitbreiden met urenregistratie software, dan kan hiervoor een koppeling gemaakt worden. Zo voorkom je dat je de geregistreerde uren vanuit de app moet overtypen in je ERP pakket.

oplossingen@1.5x 100

Kosten besparen, efficiënter werken en kwaliteit verhogen door slimmer te werken.

Wat kun je met een urenregistratie app in de bouw?

Als je ervoor kiest om met urenregistratie software te gaan werken, maak je je werk een beetje makkelijker. Een eenvoudige app registreert alleen de gewerkte uren, maar andere functies zijn ook mogelijk wanneer dat gewenst is.

Wekelijks overzichten en rapportages opstellen2024-01-04T14:12:58+00:00

Doordat de urenregistratie dagelijks wordt bijgehouden, heb je een live inzicht in de voortgang van jouw project. Omdat beelden vaak meer zeggen dan cijfers, kunnen we hier eenvoudig een rapportage van maken. Zo zie je in één oogopslag hoe je projecten ervoor staan en wie er meer of minder uren heeft gewerkt dan gepland.

Materiaalverbruik registreren2024-01-04T14:12:29+00:00

Als een bedrijf de voordelen van digitale urenregistratie heeft ervaren, duurt het vaak niet lang voordat de volgende stap gemaakt wordt. In de bouw worden veel materialen verbruikt die uit de bus of direct uit het magazijn worden gehaald. Bij veel bedrijven wordt er op briefjes bijgehouden welke materialen er zijn gebruikt, wat dezelfde problemen geeft als bij papieren urenbriefjes.

Voeg eenvoudig een module toe voor het registreren van materiaalverbruik en ook dit probleem is verleden tijd. Wil je nog verder gaan? Met onze voorraadmodule hou je de voorraad van al je materialen bij. Als er materiaalverbruik wordt ingevoerd, kunnen we de voorraad automatisch bijwerken zodat deze altijd live inzichtelijk is. Grijp nooit meer mis!

Eenvoudig uren registeren, ook met verschillende uurtarieven2024-01-04T14:11:57+00:00

Vaak worden verschillende uurtarieven gebruikt voor verschillende medewerkers. Als er uitzendkrachten ingezet worden, zullen die waarschijnlijk een andere kostprijs hebben dan eigen personeel. Door dit per medewerker in te vullen, krijg je een nauwkeurig inzicht in de kostprijs van gewerkte uren op een project.

Een urenregistratie app op maat gemaakt

Maatwerk betekent dat we het maken zoals jij het wil. Geen standaard app waarbij jij je bedrijf aan moet passen. Jij staat centraal en de software bouwen om jouw bedrijf heen.

We beginnen vanuit een aantal basisfuncties die eigenlijk altijd voorkomen in urenregistratie. Zo zijn er verschillende soorten gebruikers met hun eigen gebruikersrechten. De buitendienst medewerker moet zijn eigen gewerkte uren kunnen registreren, terwijl een kantoormedewerker de uren van alle medewerkers kan inzien.

Vervolgens kan je de app naar eigen smaak uitbreiden of aanpassen. Werkt jouw buitendienst in ploegen of teams? Dan kan het handig zijn als de voorman ook uren kan registreren voor zijn hele team. Moeten de uren gecontroleerd en goedgekeurd worden? Dan maken we een wekelijkse taak aan voor de kantoormedewerker, die de uren kan goedkeuren en ze definitief maakt.

Elke maandag een overzicht mailen naar de voorman met de gewerkte uren? Geen probleem. Dagelijkse herinneringen versturen als de uren nog niet zijn ingevuld? Zo geregeld.

We maken het mogelijk om klein te beginnen, en het belangrijkste proces te digitaliseren. In de praktijk kom je er het snelst achter waar nog meer winst te behalen valt. We kunnen dan eenvoudig uitbreidingen toevoegen en stap voor stap het hele proces automatiseren. Alles op jouw tempo.

Wat kost een app voor de bouw?

De kosten voor urenregistratie software zijn afhankelijk van hoe veel stappen je wilt automatiseren. Zoals Koohd werkt, is vooral geschikt voor bedrijven die willen dat de app precies bij hun processen aansluit. Maatwerk, waarbij de software om jouw bedrijf heen wordt gebouwd.

Doordat we geen standaardoplossing maken die door honderden bedrijven wordt gebruikt, ligt de investering dan ook hoger dan wanneer je een standaard app gebruikt. Het voordeel is dat jij zelf bepaalt hoe de app moet werken, in plaats van dat je dat samen met honderden andere bedrijven moet bepalen en jouw wensen onderaan de lijst belanden.

Je investeert dus meer, en krijgt hier een product voor terug dat jouw bedrijf meer oplevert. Begin je met een eenvoudige app die het urenregistratie proces digitaliseert en de basis legt voor complete automatisering, dan kan dit al vanaf een investering van €5.000,-.

Hoe meer functies je bij laat bouwen, hoe groter de investering. Uiteraard neemt een uitgebreidere app ook meer werk uit handen, waardoor het je ook meer oplevert. Wil je een app waarbij urenregistratie, materiaalverbruik en voorraadbeheer allemaal aan elkaar gekoppeld zijn? En moet deze ook nog “praten” met een bestaand ERP pakket? Afhankelijk van jouw wensen en de nodige koppelingen, moet je hierbij denken aan een investering vanaf €10.000,-.

Zoals het ook in de bouw werkt: je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Het voordeel bij automatisering is, dat je de investeringen vaak binnen korte tijd terugverdient. Heb je wel eens berekend wat het kost om alle uren, materiaalverbruik etc. op papier bij te houden en over te typen in de computer? De keuze voor digitalisering is dan snel gemaakt.

Digitale urenregistratie op maat door Koohd

Maak je werk makkelijker en automatiseer de taken die veel tijd in beslag nemen. Met Koohd heb je een partner die weet hoe het MKB werkt en waar de grootste winst te behalen is in dit soort processen. We beginnen klein en zetten zo snel mogelijk een werkende app neer die kosten voor jou bespaart. Van daaruit kunnen we de app steeds verder uitbreiden en nog meer winst behalen.

Ben je benieuwd waar voor jou de meeste winst behaald kan worden? Neem contact op en ik leg je uit waar we beginnen.

Ga naar de bovenkant