Voorraadbeheer digitaliseren

Met de krappe arbeidsmarkt van tegenwoordig, is het steeds belangrijker geworden om processen te automatiseren en te digitaliseren. Ook voorraadbeheer kan een stuk makkelijker gemaakt worden dan dat het vroeger ging. Voor mkb bedrijven kan het digitaliseren van voorraadbeheer talloze voordelen bieden, waaronder efficiëntie en overzichtelijkheid.

cases@1.5x 100

De kracht van voorraadbeheer digitaliseren

Voordelen van digitaal voorraadbeheer voor bedrijven

Voor mkb’ers met een magazijn is het beheren van de voorraad een essentieel onderdeel van je bedrijfsvoering. De juiste materialen en materieel op het juiste moment beschikbaar hebben, dat is waarvoor je voorraden aanhoudt en inzicht wil hebben in je voorraadstanden. Traditioneel gezien gebeurde dit vaak handmatig, met behulp van spreadsheets of zelfs pen en papier. Echter, deze methode kan tijdrovend zijn en foutgevoelig. Heb je je voorraad niet inzichtelijk? Dan grijp je mis en loopt je project vertraging op, om het nog maar niet over de irritatie te hebben die het misgrijpen veroorzaakt. Door over te stappen op digitaal voorraadbeheer kunnen mkb bedrijven profiteren van de nodige voordelen:

Tijdsbesparing

Het handmatig bijhouden van je voorraad kost veel tijd. Met digitaal voorraadbeheer kunnen processen geautomatiseerd worden, waardoor je kostbare tijd kunt besparen. Papieren lijsten overtypen is verleden tijd.

Minder fouten

Handmatig voorraadbeheer is foutgevoelig. Door over te stappen op een digitaal systeem, worden menselijke fouten tot een minimum beperkt. Geen rondslingerend papier of meerdere versies van “het voorraadbestand” in Excel, maar altijd een kloppend beeld van de voorraadstand.

Real-time inzicht

Met digitaal voorraadbeheer heb je altijd real-time inzicht in de stand van zaken rondom je voorraad. Zo kan je op tijd materialen bestellen als de voorraad onder het minimale voorraadniveau komt en grijp je niet meer mis.

Kostenbesparing

Efficiënt voorraadbeheer kan leiden tot kostenbesparingen, bijvoorbeeld door het voorkomen van dubbele bestellingen of het verminderen van verouderde voorraad. Doordat je precies weet wat je in huis hebt, hoef je niet meer mis te grijpen. Zo bespaar je indirect ook de kosten van het onnodig heen en weer rijden naar het magazijn, om vervolgens een leeg schap aan te treffen.

oplossingen@1.5x 100

Kosten besparen, efficiënter werken en kwaliteit verhogen door slimmer te werken.

Efficiënt en overzichtelijk voorraad beheren

Een van de belangrijkste voordelen van digitaal voorraadbeheer is de efficiëntie en overzichtelijkheid die het biedt aan mkb bedrijven. Met behulp van een digitaal systeem kunnen bedrijven hun voorraad op een gestructureerde manier organiseren en beheren.

Dit betekent dat je met slechts een paar klikken kunt zien welke producten er op voorraad zijn, hoeveel er nog beschikbaar zijn en wanneer het tijd is om bij te bestellen. Dit bespaart niet alleen tijd, maar maakt ook een einde aan onnodige stress en verwarring rondom je voorraadsituatie.

Bovendien kun je met digitaal voorraadbeheer ook gemakkelijk rapporten genereren en analyseren. Zo kan je trends en patronen ontdekken, zodat je betere beslissingen kunt nemen op basis van data. Andere functionaliteiten die in een voorraad app verwerkt kunnen worden, zijn:

  • Voorraad tellen: Met slechts een paar klikken kun je nauwkeurige voorraadtellingen uitvoeren, waardoor fouten als gevolg van handmatige tellingen worden geminimaliseerd.

  • Makkelijk producten scannen: Dankzij de mogelijkheid om producten te scannen met behulp van barcodes of QR-codes, verloopt het identificatieproces snel en foutloos.

  • Producten die binnenkomen verwerken in de voorraad: Nieuwe zendingen worden eenvoudig geregistreerd, waardoor je real-time inzicht hebt in de beschikbaarheid van producten.

  • Retouren beheren: Retourzendingen worden moeiteloos verwerkt, waardoor de administratieve last wordt verminderd.

    Heb je andere functies nodig voor jouw voorraadbeheer? Laat een app op maat maken!

Voorraad beheren in een app

Een voorraadbeheer app biedt mkb ondernemers de mogelijkheid om hun voorraad altijd en overal te beheren. Met behulp van een smartphone of tablet heb je toegang tot alle informatie die je nodig hebt, zonder gebonden te zijn aan een fysieke werkplek. Uiteraard kan je de app ook op een PC openen.

Je kunt eenvoudig producten toevoegen aan je voorraad, bestellingen plaatsen bij leveranciers en inkomende en uitgaande goederen registreren. Daarnaast kunnen notificaties worden ingesteld om op de hoogte te blijven van kritieke voorraadsituaties, zoals lage voorraadniveaus.

Dankzij de gebruiksvriendelijkheid van de app is het gebruik ervan eenvoudig en snel te leren. Dit maakt het geschikt voor alle soorten bedrijven.

Welke functies biedt digitaal voorraadbeheer?2024-03-05T08:03:28+00:00

Digitaal voorraadbeheer kan verschillende functionaliteiten bieden, zoals voorraadtellingen, het scannen van producten met barcodes of QR-codes, het verwerken van inkomende zendingen, het beheren van retouren en het genereren en analyseren van rapporten. Maatwerk is ook mogelijk afhankelijk van de specifieke behoeften van jouw bedrijf.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van digitaal voorraadbeheer?2024-03-05T08:02:23+00:00

Digitaal voorraadbeheer biedt veel voordelen, waaronder tijdsbesparing door geautomatiseerde processen, minimalisatie van fouten, real-time inzicht in voorraadstanden, kostenbesparing door efficiënt beheer en verbeterde efficiëntie en overzichtelijkheid van het voorraadbeheerproces.

Een voorraadbeheer app van Koohd

Koohd richt zich op het digitaliseren en automatiseren van mkb bedrijven, om veelvoorkomend werk wat makkelijker te maken. Onze gebruiksvriendelijke voorraad app stelt ondernemers in staat om hun volledige voorraadbeheerproces te stroomlijnen. Hierbij focussen we op:

  • Gebruiksvriendelijkheid: Onze app is intuïtief en gemakkelijk te navigeren, waardoor je medewerkers snel vertrouwd raken met het systeem.

  • Flexibiliteit: Pas de app aan op de specifieke vereisten van jouw bedrijf. Of het nu gaat om specifieke rapportages of integraties met andere systemen, we zorgen ervoor dat de app naadloos aansluit op jouw processen.

  • Schaalbaarheid: Of je nu een klein bedrijf bent dat net begint of een gevestigde onderneming met groeiambities, onze app groeit mee met jouw bedrijf.

Houd eenvoudig je voorraad bijhouden, plaats bestellingen en krijg meldingen bij een laag voorraadniveau. Wil je nog een stap verder gaan en het hele proces automatiseren? Via een API koppeling kunnen we orders bij jouw favoriete leveranciers plaatsen, zonder dat jij de app hoeft te verlaten. Andere koppelingen, met een ERP systeem bijvoorbeeld, zijn ook mogelijk. Laat jij weten waar je naar op zoek bent?

Het digitaliseren van voorraadbeheer kan aanzienlijke voordelen bieden voor mkb bedrijven. Ondernemers kunnen hun processen stroomlijnen, tijd besparen en kosten verlagen. Dus waar wacht je nog op? Neem vandaag nog de stap naar digitaal voorraadbeheer!

Ga naar de bovenkant